Jak si přivydělat prodejem second hand oblečení?

22. 10. 2023

Pokud nakupujete oblečení pro celou „smečku“ a sem tam vám zbyde nějaký kousek navíc, můžete si jeho prodejem snadno přivydělat. Čas strávený doma tak může přinést finance do vašeho rodinného rozpočtu.

Maminky, které podnikají na mateřské dovolené

Mezi naše hlavní zákazníky patří maminky na mateřské dovolené. I když jsou celý den v jednom kolem, zbývá jim dostatek času na drobné podnikání. Vyplývá to z našeho průzkumu dotazování zákazníků při nákupu e-shopových balíčků.

Nakupování v kamenných obchodech je pro mnoho rodičů i dětí stresující. Přeci jen děti tráví rády více času na hřištích, a ne v obchodních domech. Proto rodiče často preferují online nakupování. Na e-shopu Second hand kg naši zákazníci vybírají z balíčků od 5 kg sortimentu. Část oblečení si nechají pro děti a zbytek prodají.

Začněte prodávat online

Možná vás láká prodej second hand oblečení, ale zatím nemáte dostatek financí nebo času otevřít si vlastní kamenný obchod. Začněte krůček po krůčku prodejem na internetu.

Pusťte se do toho:

  1. Vyberte a objednejte si vhodné zboží

V začátcích zbytečně neriskujte. Objednejte si velikost oblečení vašich dětí. Tak si můžete být jistí, že většinu zboží využijete.

Kompletní nabídku najdete zde: Dětské – Second Hand Kg

  1. Část oblečení si nechejte a zbytek prodejte

Každý balíček obsahuje zboží pro konkrétní věkovou / velikostní skupinu. Např. předškoláci obsahují velikosti 104-122. V balení dětských mixů najdete různé druhy oblečení. Každé balení je jiné a rozmanité.

Náš tip: na další přeprodej jsou skvělé dětské bundy.

Objednejte je online právě teď: Dětské bundy – Second Hand Kg

  1. Zboží nafoťte a nabídněte ostatním

Ať už se rozhodnete prodávat v nějaké online skupině, na Mimibazaru či na Vinted, nezapomeňte, že každá hra má svá pravidla.

Když prodáváte pouze kousky, které máte navíc nebo z nich děti vyrostly, nemusíte řešit žádné „podnikatelské“ starosti. Pokud ale plánujete podnikat v pravém slova smyslu, nezapomeňte se poradit s vaší účetní. Přečtěte si také pravidla jednotlivých portálů. Vyhnete se tak červené kartě i problémům s finančním úřadem.

Zboží vyperte, vyžehlete a dobře vyfoťte – včetně detailů.

  1. Odeslání zboží a platba

Promyslete si, jakým způsobem je pro vás nejlepší odesílat zboží. Využijete služeb Zásilkovny, Balíkovny nebo dáte přednost kurýrovi z DPD? Při větším objemu je vhodné domluvit si kurýrní službu, která u vás bude balíčky vyzvedávat.

Zboží můžete odeslat dobírkou nebo si nechat zaslat peníze předem na účet. U aplikací jako je např. Vinted obdržíte platbu do „online peněženky“. Jedním ťuknutím si nasbíranou částku necháte převést na váš účet. O tom, jak podnikat na Vinted či v jiných aplikacích si více povíme příště.

Jaké prodávat zboží?

Chcete věnovat prodeji second hand oblečení jen zlomek času? Prodávejte celé sety. Dnes je to zcela běžné. Kromě prodeje po 1 kusů tak můžete využít prodej celého setu oblečení. Snadno tak prodáte více kousků najednou.

Potřebujete poradit? Jsme tu pro vás na Whats appu: 731 666 333.